HANDEL OG BØRS

#02

For å handle aksjer trenger du å være registrert hos et meglerhus for å få tilgang til markedet, dette er gratis hos tilnærmet alle.

Her er E24 sin test av de forskjellige meglerhusene. Les deg litt opp og finn det som passer deg. Viktig å få med seg kurtasje – kostnaden som kommer ved å kjøpe eller selge et verdipapir. Ved eksempelvis en kurtasje på 100kr, medfører det totalt 200kr i kostnader (100kr for både kjøp og salg). Hvis du da realiserer en gevinst på under dette, vil du da gå med tap. Altså:

Gevinst*(1-skattesats)- (2*kurtasje) = Gevinst etter skatt.

http://e24.no/spesial/2015/meglertesten/

“Du blir ikke millionær på dagen. Avkastning tar tid å opparbeide seg og veien til rask profitt er gjerne fylt med store risikoelementer.”

Før du starter, vær streng til denne regelen: Ikke sats penger du ikke har råd til å tape. Ved et evt. fall kan dette tære psykisk på deg og bli en klump i magen til enhver tid. En annen grei regel å følge, er å kun investere i ting du forstår deg på. Hvis du investerer i ting du ikke vet om, sitter du der potensielt med negativ avkastning uten anelse om hvorfor. Gjør opp dine egne meninger og ta kjøpsanbefalinger fra meglerhus med en klype salt. Disse har ofte noe god informasjon, men du bør ikke basere dine investeringer på dette.

Til slutt vil jeg minne dere om noe essensielt. Du blir ikke millionær på dagen. Avkastning tar tid å opparbeide seg og veien til rask profitt er gjerne fylt med store risikoelementer. Her finner dere informasjonssider som kan være kjekt å få med seg.

Nyhetssider en kan lese seg opp på:

www.dn.no

www.e24.no

www.hegnar.no

http://www.wsj.com/europe

 

Datasider:

www.Investor.dn.no

http://seekingalpha.com/

http://www.4-traders.com

Forklaringer/fakta:

http://www.investopedia.com

Videoer/lyd:

Markedspuls fra nordnet:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLNKOn6msz5SvlAma7XPBmhX5eyVykqQpx

Pengepodden fra Nordnet:
https://www.nordnet.no/tjenester/veiledning/pengepodden.html

Valebrokk og co:
http://e24.no/podcast/valebrokk-og-co

 

Forum:

https://www.shareville.no
(Mange seriøse aktører. Mer ordentlig diskusjoner rundt kjøp og salg)

http://forum.hegnar.no
(Alt bør virkelig tas med en solid klype salt.)